Илън Мъск е наредил на инженерите си да изключат сателитната комуникационна мрежа

...
Илън Мъск е наредил на инженерите си да изключат сателитната комуникационна мрежа
Коментари Харесай

Мъск е изключил мрежата на Starlink за да попречи на украинска спецакция до Крим

Илън Мъск е наредил на инженерите си да изключат сателитната информационна мрежа на неговата компания Starlink близо до брега на Крим предходната година, с цел да попречат на загадка украинска интервенция против съветския флот, съгласно фрагмент, от новата биографична книга на Уолтър Айзъксън, отдадена на ексцентричния милиардер, написа CNN.

Решението на Мъск, което принуди украинските чиновници да го молят да включи още веднъж спътниците, е било подбудено от мощен боязън, че Русия ще отговори на украинска офанзива против Крим с нуклеарни оръжия, боязън, подбуден от диалозите на Мъск с високопоставени съветски чиновници, съгласно книгата на Айзъксън.

Книгата на Айзъксън демонстрира по какъв начин екзистенциалният боязън на Мъск от разпалване на по-мащабен спор го е предиздвикал да отхвърли украинските претенции за достъп до услугите на Starlink, които те биха могли да употребяват, с цел да нападат руснаците.

През юни притежателят на SpaceX, Tesla и неотдавна ребрандирания X (бившия Twitter) дефинира сателитната интернет услуга, като " гръбнакът “ на военните връзки на Украйна. Осем месеца по-рано той заплаши да спре услугата, а краткотрайните спирания провокираха мощно комплициране в украинските редици.

The New Yorker разгласява просторен материал предишния месец , за това по какъв начин Илон Мъск е обмислял да изтегли Starlink от Украйна след " страховит диалог с Путин "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР